laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaanse sombrero-wrap
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 ui,
l knoflookteentje,
2 eetlepels olijfolie,
500 gram rundergehakt,
zout en cayennepeper,
2 theelepels oregano,
l rode paprika,
l klein potje maïskorrels,
2 grote tomaten,
2 takjes verse koriander,
l rijpe avocado,
6 tortilla's,
150 gram geraspte kaas,
1/2 krop ijsbergsla,
2 eetlepels zure room,
2 eetlepels sinaasappelsap.
  bereiding:
    Pel en snipper ui en knoflook fijn. Was de paprika en snijd hem in dunne repen. Verhit de olie in een wok of braadpan. Laat de ui zacht worden en voeg het gehakt toe. Bak al roerend bruin. Voeg de uitgelekte maïskorrels, paprikareepjes, knoflook, zout, cayennepeper, oregano en het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten sudderen.
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Hak de koriander fijn. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in plakjes.
Neem het gehaktmengsel van het vuur en roer de tomaat en koriander erdoor. Bevochtig de tortilla's met wat druppels water en verwarm ze in de magnetron (l minuut, 600 watt) of pan. Leg ze op een vlak oppervlak, schep de gehaktvulling in het midden. Leg er twee plakjes avocado op. Vouw en rol op. Leg de tortilla's in een ovenschaal. Bestrooi ze met geraspte kaas en zet ze ca. 6 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Snijd de gewassen en gedroogde sla in smalle reepjes. Maak een dressing van zure room, sinaasappelsap, zout, peper en wat verse koriander. Vermeng met de sla en serveer samen met de Mexicaanse wraps.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats