laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krabkoekjes met mangosalsa
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

250 gram kabeljauw, vers of uit de diepvries
1 teentje knoflook
stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm
250 gram krab of krabfantasy (blik of diepvries)
3 bosuitjes
2 eierdooiers
een paar druppels tabasco
zout
olie om te bakken
4 bladeren van een krop ijsbergsla

Voor de salsa :
1 rijpe mango
2 grote vleestomaten
1 rode ui
een paar druppels tabasco
1/2 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels gembersiroop
sap van 1 limoentje of 1/2 citroen
2 eetlepels olijfolie
  bereiding:
    Snijd de kabeljauw in blokjes. Snipper de knoflook en de geschilde gemberwortel. Controleer de krab op harde stukjes en snijd het krabvlees of de krabfantasy fijn. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Doe de kabeljauw, de knoflook, de gemberwortel, de eierdooiers, de tabasco en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien. Meng er de krab en de bosui door. Maak met vochtige handen twaalf afgeplatte balletjes van het mengsel en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango en de ontvelde tomaat in blokjes. Snipper de ui. Schep de mango, de tomaat, de ui, de tabasco, het korianderpoeder, de gembersiroop, het limoen- of citroensap en de olijfolie in een kom door elkaar en laat afgedekt op kamertemperatuur rusten. Schep af en toe om.


Verhit een laagje olie in een grote koekenpan. Bak de krabkoekjes in ca. 6 minuten aan beide kanten goudbruin. Rol de bladeren ijsbergsla op en snijd de rolletjes in ragdunne ringetjes. Verdeel de sla over de borden. Schep er de krabkoekjes op en schep er wat salsa naast. Geef de rest van de salsa apart.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats