laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met spekjes en Sherry
  ingrediënten:
    Voor 1 persoon:

    1 stuk kabeljauw,
    1 fijngesneden sjalot,
    1 fijngesneden teentje knoflook,
    1 soeplepel spekblokjes,
    5 in schijfjes gesneden champignons,
    2 schijfjes aubergine in blokjes gesneden,
    2 schijfjes courgette in blokjes gesneden,
    1 halve tomaat in kleine blokjes gesneden,
    ongezouten boter,
    olijfolie,
    provençaalse kruiden,
    een half glas droge Sherry,
    peper,
    zout,
    bloem
  bereiding:
    Laat een eetlepel boter smelten in een diepe pan. Bak er de spekjes en alle groenten beetgaar in. Voeg er een eetlepel olijfolie aan toe, het half glas Sherry en kruid met peper, zout en wat provençaalse kruiden.

Hou de groenten warm.

Wentel de kabeljauw in wat bloem. Schud het overtollige bloem goed af en bak de kabeljauw gaar in een pan met wat gesmolten boter.

Schik de kabeljauw op een bord en drapeer het groentenmengsel samen met het vocht erover.

Dien op met rijst, aardappelen of brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats