laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wijting met aardappel en tomaat
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 aardappel
    2 eetlepels maïsolie
    1 halve theelepel mosterdzaad
    1 mespuntje koenjit
    1 ui, in ringen
    3 tomaten, zonder vel en grof gehakt
    1 eetlepel gehakte koriander
    600 gram wijtingfilet
    gesmolten boter
    zout en peper
    1 citroen, in plakjes
  bereiding:
    Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook ze beetgaar met een beetje zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uiringen samen met de koenjit en het mosterdzaad. Voeg na 5 minuten de gehakte tomaten toe. Bak deze 5 minuten mee. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en strooi de gehakte koriander er over. Bestrooi de wijtingfilets met peper en zout en bestrijk ze met de gesmolten boter. Bak ze kort in een hete koekenpan. Leg de wijtingfilets op een schaal. Lepel het aardappelmengsel er over en leg de plakjes citroen er naast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats