laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Loempia
  ingrediënten:
    Voor het deeg gebruik ik gewoon pannekoekenbeslag.
400 gram bloem,
2 eieren,
8 dl melk,
zout.

Vulling:
250 gram kipfilet,
2 uien,
1 bami/nasipakket,
2 eetlepels ketjap,
2 theelepls sambal,
flinke teen knoflook.
Olie om te bakken.
  bereiding:
    Pannekoek:
Doe de melk bij de bloem en roer goed,de eieren erbij en het snufje zout.
Klontje boter of olie verwarmen en pannekoeken bakken.
Je bakt de pannekoeken maar aan een kant dus zet het vuur niet te hoog,de kant die niet gebakken wordt moet wel droog zijn.
Wat je over hebt aan pannekoeken vries je in of eet je de volgende dag gewoon met stroop.

Vulling:
Snij de kip in kleine stukjes en snipper de uien en knoflook.
Verhit olie en doe de reepjes kip erin,voeg de uien toe en de knoflook en laat het onder voordurent roeren ,bakken.
Voeg de ketjap toe,doe de sambal en het groente pakket er bij en laat alles onder voortdurend omscheppen nog enkelle minuten bakken.
Neem de pan van de warmte bron en laat in een vergiet het vocht uitdruipen en het groentemengsel afkoelen tot het koud is.
Leg een pannekoek op je aanrecht of op een snijplank en doe er een schepje vulling op.
Smeer de randen dicht met een losgeklpot ei en vouw dicht.
Eerst een korte zijkant dan de twee lange kanten en als laatste de andere korte kant.
Leg de loempia altijd met de dichtgevouwen kant naar beneden in het vet.
Verwarm in een wok of hapjespan een flinke laag olie en bak de loempia,s bruin en knapperig.
Geef er sweet chilisaus bij.

De de loempia,s niet in je frituur bakken want er loopt nog wel eens wat groente uit ,je olie kan je dan meteen weggooien en dat is zonde.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats