laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Inge's flantaart
  ingrediënten:
    voor 4 taarten met een diameter van 18 cm

Deeg : gerezen taartbodemdeeg, zie basisrecept
Vulling :
banketbakkersroom op basis van :
6 dl melk,
140 g suiker,
45 g vanillebloem,
1 ei
6 eierdooiers,
180 g fijne suiker,
40 g aardappelbloem,
40 g vanillebloem,
1 l volle melk,
6 eiwitten

Afwerking :
5 dl slagroom,
6 eetlepels fijne suiker,
500 g brésillienne
  bereiding:
    de taartvorm inboteren

deeg bereiden : zie basisrecept hieronder

flanvulling bereiden :
de crème patissière bereiden :
klop het eitje en de suiker tot een ruban, strooi er de vanillebloem over, klop tot een homogene massa
voeg de kokende melk bij het mengsel, giet alles terug in de pan en laat even doorkoken onder voortdurend roeren
laat vlug afkoelen

bereid de flanvulling :
de melk tot aan de kook brengen en laten afkoelen tot handwarm
de suiker en de eidooiers mengen en ze tot een ruban kloppende en de banketbakkersroom bij de ruban voegen
de aardappelbloem en de vanillebloem toevoegen en zeer goed mengen
het eiwit stijfkloppen
de handwarme melk toevoegen en zeer goed roeren
al roerend licht laten afkoelen en het stijfgeklopte eiwit ondermengen
rol de taartdeeg uit en fonceer de taartvormen
druk de randen zeer goed aan, en doorprik het deeg oppervlakkig, niet door het deeg !!
de oven voorverwarmen op 190°C
vul de taartvorm voor de helft met de flanvulling en breng hem in de voorverwarmde oven en vul hem met de resterende vulling (dit om morsen te voorkomen)
bak de taart gedurende 30 à 35’ op 190°C
neem de taart uit de oven en laat eventjes afkoelen alvorens te ontvormen
flantaart ontvormen en verder laten afkoelen op een rooster
eventueel afwerken met opgeklopte slagroom en brésilliennenootjes


taartbodemdeeg voor 4 taarten:
500 gram bloem
150 gram boter
2 dl. melk
14 gram droge gist
50 gram witte bastersuiker
2 ei

Voeg bloem,suiker,gist,melk,boter en het ei samen en kneed dit tot het volkomen glad is.
Laat het dan een half uur rijzen.
Neem ongeveer de 1/4 van het deeg, rol dit deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.
Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.
laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen.
Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats