laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vis met paprikakaas
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 stukken kabeljauw filet pur
3 preiwitten
1 appel (jonagold)
10 kerstomaatjes
100 g Nazareth-kaas (blok, Kievit)
2 dl room
1 eetl. boter
bieslook (1/4 plantje)
1 eetl. paprikapoeder
peper en zout
  bereiding:
    - Snipper de bieslook fijn.
- Snij de preiwitten in fijne ringen.
- Snij de kerstomaatjes in twee.
- Snij de appel in kleine blokjes.
- Rasp de Nazareth-kaas fijn en meng met de room.

Bak de preiringen gedurende 5 min. aan in 1 eetl. boter. Giet ze in een ovenschotel, verdeel er de appelblokjes over en plaats er de stukken kabeljauwfilet op naast elkaar.
Strooi er het paprikapoeder over en kruid met peper en zout. Giet er het roommengsel over.


Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat gedurende 40 min. garen in de oven op 200 °C. Verwijder de aluminiumfolie en voeg de kerstomaten toe. Plaats de schotel nog 2 à 3 min. onder de grill zodat alles mooi kan gratineren.

Serveer een stuk vis op elk bord en bestrooi rijkelijk met bieslooksnippers. Geef er gekookte pasta bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats