laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde pladijsfilets met een mousseline van Hoe
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

4 pladijzen van 500 à 600 g gefileerd in twee dubbele filets
3 eierdooiers
1 flesje wit bier van Hoegaarden
3 limoentjes of citroenen
75 g boter
foreleitjes
peterselie
  bereiding:
    We starten met de saus. De eierdooiers opkloppen op het vuur met het sap van 2 limoentjes en 15 cl Hoegaarden. Kruiden met peper en zout, en afwerken met geklaarde boter. Als men de saus nog wil verzachten, mag men een beetje licht opgeklopte room toevoegen.

Terwijl men de saus bereidt, stoomt men de filets in een stoomketel met een goede court-bouillon.

De visfilets onderaan het bord schikken. Overgieten met saus. Foreleitjes op de vis leggen, alsook een schijfje limoen, van de schik ontdaan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats