laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sinaasgebak met mandarijntjes
  ingrediënten:
    500 g magere kaas
120 g petit-beurrekoekjes
60 g speculaas
80 g boter
± 300 g mandarijntjes (bokaal)
sap van 1/2 sinaasappel
2 dl room
125 g suiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
9 blaadjes gelatine (1,6 g elk)
  bereiding:
    mag de dag vooraf, 20 min.

Stop de petit-beurrekoekjes en de speculaas in een plastic zak en plet ze fijn (bv. door er met een deegrol of een glazen fles over te rollen).


Laat de boter smelten en meng er de fijngeplette koekjes en het sinaasappelsap onder.


Bekleed een brede vorm (± 28 cm doorsnede, bv. een glazen kom met rechte randen of een grote springvorm) met een groot vel vershoudfolie of aluminiumfolie. Verdeel er de koekjesmengeling in en druk goed aan.


Meng de verse kaas met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker.


Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op. Breng het sap aan de kook en zet het vuur af. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme mandarijntjessap.


Meng het mandarijntjessap met gelatine door de kaas.


Klop de eiwitten heel stijf en schep voorzichtig onder het kaasbeslag. Klop vervolgens ook de room stijf en schep onder het beslag.


Giet over de koekjesbodem en laat opstijven (min. 6 u) in de koelkast.


Versier met mandarijnenpartjes.

Versier met een hartje. Knip een hartje uit papier dat iets kleiner is dan de bovenkant van de taart. Leg het op de taart en strooi er bv cacaopoeder of bresiliennenootjes op. Neem het hartje weg en garneer met de mandarijnenpartjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats