laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde tonijn met tomatensaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

2 flinke moten tonijn
5 soeplepels olijfolie
50 g ui
3 tenen knoflook
1 glas cognac
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 kg tomaten
2 glazen droge witte wijn
zout
peper
tijm
cayennepeper
  bereiding:
    Maak de tonijn schoon, verwijder vel en graat. Wrijf de vis in met geperste knoflook en bak de tonijn met de rest van de geperste knoflook en de kleingesneden uien zachtjes in olijfolie. Verwarm de cognac in een pannetje. Steek de cognac aan (pas op voor de ontvlambare dampen) en giet de brandende vloeistof over de vis. Voeg de witte wijn, de gepelde en in stukken gesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Kruid met zout, cayennepeper en tijm en laat alles 45 minuten sudderen. Opdienen met gebakken aardappeltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats