laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Citroen/amandeltaart met chocolade bodem
  ingrediënten:
    Voor de bodem:
250 gr. amandelkoekjes,
50 gr. pure chocolade, geraspt of fijngehakt,
75 gr. gesmolten boter,
taartvorm met een doorsnede van 23 cm

Voor de vulling:
3 citroenen,
4 grote eieren,
120 gr. rietsuiker,
120 gr. gesmolten boter,
120 gr. gemalen amandelen,
150 gr. crème fraîche
  bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180 ºC
De amandelkoekjes verkruimelen en de pure chocolade er doorheen mixen.
Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles tot een samenhangend geheel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en de rand van de ingevette taartvorm.
Dit gaat heel handig met de bolle kant van een kleine lepel.
Bak de bodem in 10 minuten, haal hem uit de oven en druk de gerezen korst aan.
Rasp de schil van de citroenen (nadat ze goed gewassen zijn!). Pers ze vervolgens uit en giet het sap door een fijne zeef. Klop de eieren los in een kom en roer de citroenschil, het citroensap, de rietsuiker, de gesmolten boter en de gemalen amandelen er doorheen.
Schenk de vulling in de taartbodem en bak de taart in 25 minuten gaar en lichtbruin op dezelfde temperatuur.
Laat de taart afkoelen, bestrijk hem met de crème fraîche en serveer de taart op kamertemperatuur.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats