laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tongscharfilets met gesmoorde savooikool
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

800 gr tongscharfilets
8 wortelen
2 fijngehakte sjalotten
1/2 dl gevogelte bouillon
100 gr boter
Peper en zout (pezo)
8 aardappelen
8 raapjes
1/2 savooikool
4 eetlepels sojaolie
muskaatnoot
  bereiding:
    Snijd de aardappelen, de wortelen en de raapjes in een cocottevorm en kook ze beetgaar. Snijd de savooikool in fijne reepjes. Giet de sojaolie in een diepe braadpan en smoor de savooikool erin op een klein vuurtje. Voeg er de sjalot bij en spijs met peper, muskaatnoot en zout.

Schik de visfilets in een beboterde ovenplaat, spijs met pezo, leg er een klontje boter bovenop en giet er de bouillon bij. Laat in de oven ongeveer 10 minuten garen.

Voeg de aardappelen en de wortelen bij de savooikool en laat nog enkele minuten sudderen. Werk de bouillon af met enkele klontjes boter.

Schik de tongscharfilets in een diep bord, verdeel er de groentjes over en nappeer met de botersaus. Garneer met een takje tijm of bonenkruid.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats