laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomaten-roerbaksoep met gehakt
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

2 stengels bleekselderij
4 bospeentjes
1 dunne prei
1/2 eetlepel bakgember
2 eetlepels roerbakolie
150 g rundergehakt
1 eetlepel medium sherry
1 eetlepel Chinese sojasaus
1 zakje roerbaksoep voor tomatensoep (pakje ` 2 zakjes Honig)
  bereiding:
    Bleekselderij wassen, schoonmaken en in dunne boogjes snijden.
Peentjes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in (schuine) ringetjes snijden.
Bakgember iets fijner snijden.


In wok 1 eetlepel olie verhitten. Rundergehakt in ca. 2 minuten rul roerbakken.
Rest van olie toevoegen. Selderij, wortel en prei toevoegen en op halfhoog vuur ca. 1 1/2 minuut roerbakken.
Bakgember, sherry en sojasaus erdoor roeren. 6 dl water erbij schenken.
Soepmix erdoor roeren en geheel aan de kook brengen.
Soep ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
Serveren met (warm) stokbrood.


per persoon : 235 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats