laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijnenragout met champignons
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    1 konijn, in stukken verdeeld
    boter
    100 g zoete spekblokjes
    tijm en laurier
    10 kleine uitjes
    1 teentje look
    2 eetlepels bloem
    2 glazen rode wijn
    1/4 liter water
    2 wortelen
    peper en zout
    200 g kleine champignons
  bereiding:
    Voor de konijnenragout:
Laat de boter smelten in de pan.
Leg de stukken konijn in de pan en bak ze lichtjes bruin.
Voeg er vervolgens de spekblokjes, de tijm en de laurier, de uitjes en het teentje knoflook aan toe.
Roer er de bloem, de rode wijn en het water zachtjes doorheen.
Voeg er daarna de in stukken gesneden wortelen aan toe.
Kruid het geheel met peper en zout en laat het op een klein vuurtje stoven tot het vlees gaar is.
Stoof tot slot ook de champignons en voeg ze aan de ragout toe.


Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats