laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roodbaars met tomatentapenade
  ingrediënten:
    400 g roseval aardappelen, in plakjes van 1/2 cm dikte
1 el zout
4 rode paprika`s
frituurolie
2 el olie
1 teen knoflook
600 g cherrytomaatjes, gehalveerd
zout, peper
suiker
1 kleine el honing
1 dl rode wijn
2 dl visfond
50 g koude boter, in blokjes
4 roodbaarsfilets, met vel, ontschubd
2 el tomatentapenade
50 g koude boter, in blokjes
1/2 el roze peperbesjes op azijn
  bereiding:
    Leg de rosevalplakjes in een ruime hoeveelheid water met 1 el zout en laat het ± 1 uur staan. Spoel de aardappelplakjes schoon, laat ze uitlekken en dep ze droog. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg de paprika`s onder de grill en rooster ze in ± 20 min. donker van kleur, keer ze regelmatig. Leg de paprika`s in een plastic zak om af te koelen, neem ze er na ± 10 min. uit en haal het vel los. Snij de paprika`s in grove stukken.
Verhit de frituurolie tot 185°C. Bak de aardappelplakjes in porties van 100 g in het hete frituurvet goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen. Bewaar de chips in een goed afgesloten zak of trommel tot gebruik. Verhit een el olie en bak de knoflook ± 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaatjes toe en bak al omscheppend tot ze wat vocht loslaten. Voeg vervolgens de paprika`s toe, en breng het mengsel op smaak met zout, peper en suiker. Laat het mengsel ± 5 min. zachtjes sudderen. Laat de honing in een pannetje smelten en voeg de rode wijn en visfond toe. Breng het aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Bereiden:
Verwarm de saus opnieuw, neem de pan van het vuur en roer er de boterblokjes één voor één door. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Veeg evt. aanwezige schubben van de visfilets af en snij het vel met een scherp mes enkele keren schuin over de lengte in, zodat de filet niet al te veel gaat krimpen tijdens het bakken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filets kort aan beide zijden. Leg de filets op een ingevette bakplaat, verdeel de tapenade erover en bak ze ± 5 min. onder de grill. Verwarm het tomatenmengsel, verdeel het over de borden en leg de filets erop. Bestrooi met de roze peperbesjes en giet de saus eromheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats