laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vruchtensalade
  ingrediënten:
    4 sinaasappels
10 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels citroensap
5 verse vijgen
2½ dl droge rode wijn
1 zakje plantaardig gezoet slagroompoeder
5 eetlepels sinaasappelsap
  bereiding:
    Rol de sinaasappels stevig tussen de handen, zodat de schil makkelijker loslaat. Pel de sinaasappels en verwijder de witte velletjes. Snijd de vruchten overdwars in schijven; neem de pitten weg en snijd rondom de laatste witte velletjes weg. Strooi de poedersuiker op de schijven sinaasappel en besprenkel ze met citroensap. Was en droog de vijgen; snijd ze overlangs door en leg ze in de wijn. Roer de inhoud van het zakje slagroompoeder door het sinaasappelsap en klop het mengsel stijf volgens de aanwijzingen op de verpakking van het poeder. Leg de schijven sinaasappel en de halve vijgen op een schotel; giet er de wijn over en garneer de salade met het sinaasappelschuim.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats