laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ribstuk met gebakken Charlotte-aardappelen en rode
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 ribstuk van 1 kg
zeezout en versgemalen zwarte peper
olijfolie
1 bol knoflook, teentjes losgemaakt
een paar takjes verse tijm en een paar tijmblaadjes
12 grote Charlotte-aardappelen, geschild
150 g boter
16 middelgrote sjalotjes gepeld
300 ml port
300 ml rode wijn
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180C. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Leg het in een ovenvaste schaal. Doe de teentjes knoflook erbij met een een of twee takjes tijm en wat olijfolie. Zet het vlees zo`n 25 minuten in de voorverwarmde oven, neem het eruit en zet het apart. Op deze manier zal het mooi rood zijn: zet het langer in de oven als het minder rood wilt hebben.

Verhit intussen in een andere pan nog wat olijfolie en bak daarin de aardappelen rondom goudbruin. Doe er wat takjes tijm en de boter bij en verwarm ze tot ze vanbinnen zacht zijn, 15-20 minuten.

Bak in een kleine pan de sjalotjes in wat olijfolie tot ze verkleuren. Schenk de overgebleven olie af en doe de port erbij met de wijn en wat blaadjes tijm. Verwarm alles op laag vuur tot het vocht is ingekookt en de sjalotjes gaar zijn en er als robijnen uitzien. Snijd het vlees in dikke plakken en leg die op een schaal met de aardappelen, sjalotjes en knoflook.

Tip:
Het is heel belangrijk dat je het rundvlees een tijdje laat rusten voordat je het aansnijdt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats