laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Christiane's speculoos
  ingrediënten:
    -halve kilo zelfrijzende bloem
-200 gr margarine (ik gebruik alpro bakken)
-300gr suiker, waarvan 200gr kandijsuiker en 100 gr rietsuiker
-3 eetlepels melk
-1 losgeklopt ei
-halve koffielepel bicarbonaat
-snuifje zout
-1gr speculaaskruiden
-half koffielepeltje kaneelpoeder (of iets minder, naargelang je eigen smaak)
-wat amandelschilfers, moet niet echt, ook naargelang je eigen smaak
  bereiding:
    Al deze ingredienten (behalve de amandelen) in de mengkom doen en alles kneden met de kneedhaak, tot het deeg zich tot een bol begint te vormen, duurt wel even, maar geduld, want het komt wel!
Slechts op het einde de amandelschilfers erbij doen, anders worden ze te klein gemalen, en tis de bedoeling dat je de stukjes nog ziet zitten.
Dan is het klaar om uit te rollen tot een lap met een dikte van ongeveer 1 cm, en daar dan vormpjes uitdrukken, ik doe dat altijd met een omgekeerd glas, maar je kan daar ook van die speciale hartvormpjes of andere figuurtjes voor kopen.

Leg de koekjes op alufolie en dit alles laat je toch wel een paar uur, minstens,mag ook een ganse nacht, in de frigo rusten.
Vervolgens verwarm je de oven voor op 175 graden, hetelucht als 't kan, en dan laat je ze ongeveer 20minuten bakken, je voelt het wel, als ze een beetje stevig zijn vanboven!
Liefst niet te donker, want dan zijn ze te hard!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats