laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Griesmeelpudding met rode bessensaus
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

1 liter melk
1 citroen
100 gram suiker
100 gram griesmeel
3 eiwitten
bessesap
slagroom
rode besjes

Rode bessensaus:
500 gram rode bessen
80 gram suiker
1 citroen
1 pijpje kaneel
15 gram aardappelmeel
2 cl rum
  bereiding:
    Rasp in een liter melk de schil van een citroen en breng deze aan de kook. Roer 75 gram suiker door het griesmeel en strooi dit al roerend in de melk. Laat het geheel als het weer kookt ongeveer tien minuten zachtjes doorkoken tot het griesmeel gaar is.
Sla intussen de eiwitten met de overige suiker tot schuim, Spatel dat als de pudding iets is afgekoeld er doorheen. Stort de pudding daaerna in een met koud water omgespoelde vorm. Laat het afkoelen en zet hem dan in de koelkast om op te stijven.
Stort de pudding vervolgens op een ronde schaal en giet er de bessensaus overheen. Spuit er vervolgens rozetten opgeklopte slagroom omheen en deze garneren met rode bessen.

Rode bessensaus:
Was de rode bessen en rits ze van de steeltjes af. Doe ze in een pannetje met een klein beetje water, het pijpje kaneel en de dun afgesneden citroenschil. Breng alles aan de kook en laat het tien minuten zachtjes koken met gesloten deksel. Roer het dan door een roerzeef, voeg de suiker en de rum er aan toe en bind het sap met een beetje aangelengd aardappelmeel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats