laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reekoteletjes met rozijnen
  ingrediënten:
    4 reekoteletten
80 gr. Rozijnen
2 dl. Sinaasappelsap
0,5 dl. rode port
2 sjalotjes
75 gr. boter of margarine
zout en peper
  bereiding:
    Wel de rozijnen in het sinaasappelsap met de port.
Verwarm 25 gr. boter in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotjes.
Voeg de rozijnen met het vocht toe en verwarm dit.
Kook dit in tot de helft en voeg 15 gr. koude boter in klontjes toe.
Maak dit op smaak af met zout en peper.
Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de reekoteletten aan beide zijden bruin en gaar (reken ca. 5 minuten aan iedere kant).
Voeg de rozijnen met de saus toe en verwarm dit nog ca. 3 minuten.


Gebakken reekoteletjes met rozijnen, gekookte broccoli en gebakken aardappelschijfjes.


Tip:
Voeg 4 el. ananasstukjes toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats