laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scholfilet met gepureerde pompoen
  ingrediënten:
    vier scholfilets (pladijs) van elk 125 à 150 gram
twee eetlepels bloem
een eetlepel Cajunkruiden (vismelange)
een ui
300 gram (rijpe) pompoen
een theelepel korianderpoeder
vier eetlepels zonnebloemolie
twee eetlepels roomboter
1 dl kippenbouillon
1,5 dl De Koninck (flesje van 30 cl)
een eetlepel fijngehakte peterselie
peper uit de molen en zout naar smaak
  bereiding:
    De pompoen schillen, pitten verwijderen in blokjes snijden en samen met de geschilde en in blokjes gesneden ui om en om bakken in een eetlepel olie en een eetlepel boter. Hittebron verlagen, bouillon en korianderpoeder erbij doen en in twintig minuten zacht stoven. Met een staafmixer tot moes pureren. Het bier erdoor roeren en nog vijf tot tien minuten verwarmen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout.
De filets bestrooien met Cajunkruiden en bestuiven met wat bloem. In een koekenpan met anti-aanbaklaag drie eetlepels olie en een eetlepel boter verhitten en hierin de filets aan beide kanten bakken, tot ze lichtbruin van kleur zijn. De gepureerde pompoen verdelen over voorverwarmde borden en de gebakken filets hierop leggen. Garneren met fijngehakte peterselie.
Serveren met aardappelkroketjes en in boter gestoofde dunne sperzieboontjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats