laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

1 sjalotje
1 dl witte wijn
2 eetlepels witte wijnazijn
1/2 pot visfond (a 380 ml)
4 eetlepels kervel (blikje)
1 bekertje crème fraîche
4 zalmfilets
2 eetlepels olijfolie
(zee)zout
(versgemalen) peper
50 g koude boter
2 eetlepels limoensap
  bereiding:
    Sjalotje pellen en snipperen. In sauspan sjalot met wijn, wijnazijn en fond in ca. 15 minuten tot helft laten inkoken. Kervel en crème fraîche toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus warm houden. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Zalmfilets licht bestrijken met olie en bestrooien met zout en peper. Vis in 2-3 minuten per kant nèt gaar grillen (de kern mag glazig blijven). Boter in klontjes snijden en met staafmixer door kervelsaus kloppen. Saus met zout, peper en limoensap op smaak brengen.
Lekker met pasta en broccoli met sinaasappelkruim.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats