laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perzikenijs
  ingrediënten:
    Voor 10 personen:

1,75 liter slagroom
450 ml melk
4 vanillestokjes, in de lengte gehalveerd
15 eidooiers van grote biologische eieren
350 g tafelsuiker plus 1 eetlepel
2 kg rijpe witte perziken
Sap van 1 citroen
  bereiding:
    Verwarm in een pan met dikke bodem de room en melk. Schraap het merg uit de vanillestokjes en doe dat met de stokjes in de room. Laat de room tegen de kook aan komen.

Klop de eidooiers met 350 g tafelsuiker langzaam in 10 minuten lichtgeel en dik. Roer er wat van de warme room door en schenk het mengsel in de pan. Verwarm alles al roerend op laag vuur; laat het niet koken, want dan schift de vla. Neem de pan vlak daarvoor van het vuur en laat de vla afkoelen.

Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pitten. Pureer de perziken met een vork tot een dikke puree en strooi daar 1 eetlepel suiker en het citroensap over. Roer de perziken door de koude vla en draai alles in een ijsmachine tot het bevroren is of doe dat in een diepvriesdoos in de diepvries.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats