laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perziken op rum
  ingrediënten:
    1 kg perziken
400 g donkere kandij
2 dl water
4 kruidnagels
7 1/2 dl bruine rum.
  bereiding:
    De perziken tien tellen in heet water dompelen, ontvellen, ontpitten en in partjes snijden. 3 perzikpitten met notenkraker kraken. De kandij met het water aan de kook brengen en laten oplossen. Hierin de perzikschijfjes 2 minuten laten pocheren (dus niet koken).

De schijfjes met een schuimspaan uit de pan halen. Boven de pan laten uitlekken en in een inmaakpot van 2 liter leggen.

De kruidnagels en de gekraakte pitten toevoegen. Het suikerstroopje inkoken tot 4 dl, iets laten afkoelen en over de vruchten gieten. Het geheel laten afkoelen en de rum toevoegen.

De pot sluiten en minstens 4 weken laten staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats