laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstsnoep in woord : Dubbele chocoladebouchees
  ingrediënten:
   
  • 170 gr donkere chocolade
  • - 3 el maisstroop
  • - 1/2 kopje sterke koffie
  • - 1 pakje van 225 gr chocoladewafertjes, fijnverbrokkeld
  • - 1 kopje gehakte hazelnoten
  • - 1/2 kopje poedersuiker
  • - 1/2 kopje gehakte geconfijte kersen
  • - grove kristalsuiker
  bereiding:
    Hulpmiddelen: een magnetron - een mengkom

Voorbereiding:
Breek de chocolade in stukjes en laat hem smelten in de magnetron op halve kracht (of in een bain-marie). Roer er de koffie en de maisstroop door en laat afkoelen naar kamertemperatuur.

Bereiding:
Meng ondertussen de waferkruimels, gehakte hazelnoten, poedersuiker en gehakte kersen door elkaar. Giet er het afgekoelde chocolademengsel over en meng. Laat 30 minuten rusten. Rol er dan met de vingers bolletjes van met een diameter van circa 2,5 cm. Rol vervolgens de bolletjes door de grove suiker.

Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats