|
|
|
Kerstsnoep in woord : Geconfijt fruit met chocolad |
|
ingrediënten: |
|
|
- halfzoete couverturechocolade
- - mooie stukken geconfijt fruit zoals hele abrikozen, ananasschijven, stukken papaja, stukken appel, enz.
Hulpmiddelen: - twee in elkaar passende kommen voor de bain-marie
- - vetvrij papier
- - papieren muffinvormpjes
- - een mooie geschenkdoos met deksel
- - een groot blad zijdepapier
- - een mooi kerstlint.
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Breng water aan de kook in de grootste van de 2 kommen. Zet er de kleinere kom in zodat het water de bodem van deze kleinere kom net niet raakt. Draai dan het vuur zachter zodat het water heet blijft maar niet meer kookt.
Bereiding:
Hak de chocolade in kleine stukjes en laat smelten in de kleine kom in de bain-marie. Roer af en toe met een houten lepel totdat u een glanzende, egale chocolademassa krijgt. Doop nu een voor een de stukken fruit tot de helft in de chocolade en laat ze opstijven op vetvrij papier.
Leg elk stukje fruit afzonderlijk in een muffinpapiertje. Leg het zijdepapier in de doos zodat de randen erover hangen. Schik de muffinvormpjes tegen elkaar aan in de doos en plooi er het zijdepapier voorzichtig over zodat het fruit niet meer kan wegschuiven. Sluit de doos met het deksel en bind er een mooi kerstlint rond. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|