laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuurkoolstamppot
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 1/2 kg aardappelen
    zout
    1/2 eetl. jeneverbessen
    750 g zuurkool (uit het vat of 1 1/2 zakje)
    1 eetl. boter of margarine
    +/- 1 1/2 dl. melk
    peper, zout en nootmuskaat
  bereiding:
    De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
De aardappelen met weinig water, zout en jeneverbessen in een pan doen.
De zuurkool erop leggen en met een vork iets lostrekken.
Breng het aan de kook en laat het met het deksel op de pan in +/- 25 minuten gaarkoken.
Alles afgieten, kookvocht opvangen.
De aardappelen samen met de zuurkool fijnstampen.
Roer er de melk, boter en zoveel kookvocht toe tot je een smeuïge stamppot hebt.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout en nootmuskaat

Tip:
Laat een kookworst de laatste 10 minuten meekoken
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats