laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peperkoek 3
  ingrediënten:
   

    250 gr zelfrijzend bakmeel
    1 mespunt zout
    2 theel. kaneel
    1 1/2 theel. gemalen kruidnagel
    1/2 theel. nootmuskaat
    200 gr bruine basterdsuiker
    1 1/2 dl melk
    boter en bloem voor de vorm
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 160° C.
Beboter een bakvorm van 20 x 10 cm en bestuif hem met bloem.
Zeef het bakmeel met het zout, de kaneel, het kruidnagelpoeder en de nootmuskaat boven een kom (van de keukenmachine).
Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed het tot een soepel deeg.
Schep het deeg in de vorm en dek die af met een stuk beboterd bakpapier (of met de wikkels van pakjes boter).
Bak de koek in ± 11/4 uur gaar, verwijder na 50 minuten het bakpapier.
Laat de peperkoek op een taartrooster afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats