|
|
|
Truffels met whiskey |
|
ingrediënten: |
|
|
- basisrecept truffels (zie hieronder),
- geraspte schil van 1 sinaasappel,
- 2 tl. whiskey,
- 2 tl. bittere sinaasappelmarmelade,
- cacaopoeder
- 125 gram melkchocolade,
- 30 gram roomboter,
- 2 eidooiers,
- 2 el. poedersuiker
Kom in pan mt kokend water zetten. Chocolade boven kom in stukjes breken, boter toevoegen en chocolade laten smelten. Een voor een eidooiers en poedersuiker erdoor roeren. Mengsel 2 uur in koelkast laten opstijven. +/- 16 balletjes vormen en koel bewaren. |
|
bereiding: |
|
|
Door basisrecept truffels geraspte sinaasappelschil, whiskey en sinaasappelmarmelade roeren. Mengsel 2 uur in koelkast laten opstijven. Ovale truffels ervan rollen en door cacao wentelen. Koel bewaren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|