laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Engelse Christmascake
  ingrediënten:
    [list]
500 gram bloem
225 gram boter
225 gram bruine basterd suiker
4 eieren (losgeklopt)
300 gram krenten
200 gram rozijnen
200 gram sultanas
75 gram sukade (kleingesneden)
100 gram Franse vruchtjes (kleingesneden)
1 citroen
50 gram blanke amandelen
50 gram walnoten
1 dl cognac of vieux (naar wens)
1 tl koekkruiden
1 tl kaneel
mespunt nootmuskaat
zout
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 150 graden (gasstand 2). Vet een hoge ronde cakevorm in met boter en bekleed de bodem en wanden met bakpapier. Meng de krenten, rozijnen, sultanas, sukade en Franse vruchtjes. Rasp hierboven de citroen af en pers de citroen uit. Hak de amandelen en walnoten en voeg deze samen met 2 eetlepels cognac/vieux door de zuidvruchten. Zeef de bloem en de specerijen. Klop de boter en de suiker ongeveer 10 minuten met een mixer. Voeg dan één voor één de eieren toe, afgewisseld met telkens enkele lepels van het bloemmengsel. Meng de vruchten hierdoor. Schep het beslag in de gereedstaande vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de cake in een uur en 3 kwartier gaar. Indien dan nog niet gaar, dan nog even een kwartiertje in de oven zetten. Dreigt de cake te donker te worden aan de bovenkant, dek deze dan af met folie. Laat de cake in de vorm afkoelen. Prik met een grote naald gaatjes in de cake en besprenkel de cake met de resterende cognac of vieux. Wikkel de cake in vetvrij papier en dan in folie en bewaar de cake droog tot Kerstmis. In Engeland wordt deze cake soms wel enkele maanden bewaard! Dat is hier ook wel handig. Heb je altijd wat lekkers in huis Bestrijk de cake eventueel met glazuur of marsepein of bestrooi de bovenkant simpelweg met poedersuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats