laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zuccotto
  ingrediënten:
   

    1,5 dl espresso of sterke koffie
    1 dl koffielikeur
    1 pak lange vingers
    50 gram amandelen
    50 gram hazelnoten
    150 gram pure chocolade
    3 dl slagroom
    4 eetlepels poedersuiker
    cacaopoeder
    glazen kom (inhoud 1 liter),
    plastic folie
  bereiding:
    Bekleed de kom met plastic folie. Meng in een kom de koffie met de likeur. Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten).

Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.

Smelt de helft van de chocolade en hak de rest grof. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten en gehakte chocolade erdoor. Schep de helft van het roommengsel in de kom en strijk het op aan de randen. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de slagroom en schep het in de kom. Dek af met de rest van de lange vingers. Zet de zuccotto minimaal 1 uur in de koelkast.

Stort de zuccotto op een platte schaal en bestrooi met cacaopoeder.

TIP:
Zuccotto is een echt Toscaanse nagerecht. Het gerecht heeft het uiterlijk van een koepel. Men denkt dat het een verwijzing naar de koepel van Florence is.

Variatietip
In plaats van lange vingers kun je de vorm ook met plakjes cake bekleden
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats