laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kruidige saucijzendriehoekjes
  ingrediënten:
   
    snufje peper
    snufje zout
    1 ei
    1 ui
    1 eetlepel komijnzaad (fijngestampt (djintin))
    1 eetlepel paprikapoeder
    10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    500 g gehakt
  bereiding:
    Voor 20 traktaties:
Verwarm de oven op 225° Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd elk plakje bladerdeeg diagonaal doormidden.
Pel en snipper de ui.
Meng het gehakt met de ui, de peterselie, de komijn, het paprikapoeder, de olijfolie, 1 theel. peper en 1 theel. zout.
Verdeel het gehakt in 20 balletjes.
Leg op een helft van elk driehoekje bladerdeeg een balletje gehakt, maak de randen nat met wat koud water en vouw de andere helft van het deeg over het gehakt. Druk de randen met een vork stevig op elkaar.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los met 1 eetl. water.
Bestrijk het deeg met wat ei.
Bak de saucijzendriehoekjes in ca. 15 minuten, midden in de oven gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats