laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen in witte wijnsaus met verse room
  ingrediënten:
   

  • 6 kg mosselen
  • 20 g boter
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve fles witte wijn
  • peterselie
  • tijm
  • laurier
  • peper
  bereiding:
    - Maak de mosselen schoon. Fruit de gesnipperde sjalotten zachtjes in boter op de bodem van een stoofpan; voeg de witte wijn, look, tijm, laurier en de mosselen toe. Zet het deksel op de stoofpan en laat alles 15 tot 20 minuten op een krachtig vuur koken; meng alles 2 of 3 goed door elkaar tijdens het koken.
- Haal de mosselen uit de stoofpan zodra ze open zijn en houd ze warm.
- Haal het kookvocht door een fijne zeef, warm het opnieuw op en voeg er de verse room en de gehakte peterselie aan toe. Breng het geheel op smaak met peper en giet het over de mosselen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats