laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mixed grill van de barbecue
  ingrediënten:
   

  • 4 kippenpootjes
  • 4 lamskoteletten
  • 4 varkensschnitzels
  • 3 - 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • wat cayennepeper
  • 1 eetlepel gehakte kruiden (of gedroogd) zoals tijm, rozemarijn, oregano of salie.

  • **Voor het gehakt:
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen peper
  • 1 ei
  • 1 gehakte ui
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 - 3 eetlepels paneermeel.

  • **Voor de spitjes:
  • 250 gram kogel- of lende biefstuk
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 3 in ringen gesneden uien
  • 6 - 8 plakken doorregen spek
  • 2 in vieren gesneden tomaten
  bereiding:
    - Doe het gehakt met de bijbehorende ingredi?nten in een schaal, meng het goed en vorm er platte schijven van.
- Snijd het vlees voor de spitjes in stukken van ongeveer 3 cm. en rijg ze afgewisseld met stukken paprika, uiringen, spek en stukken tomaat aan pennen.
- Maak een marinade van olie en kruiden en bestrijk hiermee de kippenpootjes, lamskoteletten, schnitzels, gehakt en spitjes.
- Plaats alles boven houtskool of onder de grill en rooster het gaar en bruin onder regelmatig draaien. Bestrijk af en toe met de marinade die over is.
- Lekker met een remouladesaus of een pittige grillsaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats