laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkenshaas met heerlijk sausje
  ingrediënten:
   

  • 250 gr. varkenshaas
  • 1dl. room
  • 75 gram champignons
  • 10 c.liter droge witte wijn
  • 50 gram krab, blik is ook lekker.
  • 40 gram boter.
  bereiding:
    - Bestrooi het vlees met zout en peper. Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Snij de krab in stukjes van 1 centimeter. Verhit in een koekenpan de boter. Bak het vlees rondom bruin. Laat het daarna afgedekt op een zacht vuur in 15 minuten gaar worden. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
- Bak de plakjes champignon in het bakvet lichtbruin. Voeg de wijn en de roomculinair toe en roer goed door. Voeg 3/4 van de krab toe en verwarm het 1 minuut mee. Haal het vlees uit het folie en snij het in mooie plakken van 2 centimeter.
- Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en schenk wat saus erover. Bestrooi met de achtergehouden krabstukjes en maak af met minikrieltjes en een salade, ook lekker zijn wat noten erbij.
**Tip:**
- Lekker met een fruitige wijn, omdat de bereiding al wat droger is, ter garnering is een zakje gesneden exotische sla ook mooi.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats