laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde champignons
  ingrediënten:
   

  • 1 teentje knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • ? theelepel Proven?aalse kruiden
  • 3 takjes peterselie
  • 3 eetlepel (olijf)olie
  • 1 1/2 eetlepel citroensap
  • 250gr (grote) grotchampignons
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • keukenpapier
  bereiding:
    - Knoflook pellen en met zout, peper en Proven?aalse kruiden in de vijzel (of keukenmachine) fijnstampen. Twee takjes peterselie fijnknippen en met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel citroensap erdoor mengen. Champignons schoonvegen met keukenpapier. Champignonsteeltjes op gelijke hoogte van de hoedjes afsnijden (steeltjes bewaren). Knoflookmengsel in een kom over de champignons schenken en goed door elkaar mengen. Champignons ca. 3o minuten laten staan, regelmatig omscheppen.
- Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen champignonsteeltjes fijnhakken. In een pannetje champignonsteeltjes verhitten met de wijn en de rest van de olie en citroensap. Op hoog vuur in ca. 2 minuten iets laten inkoken.
- Champignons op een rooster leggen en vlak onder de grill ca. 6 minuten bakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Champignons op twee borden leggen, saus eromheen sprenkelen. Peterselie erover strooien. Serveren met baguette.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats