laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Portobellokroket
  ingrediënten:
   

  • 0,5 stuks basilicum (bos)
  • 130 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 8 stuks eieren
  • 10 gram gelatine
  • 2 gram gemberpoeder
  • 4 stuks knoflook (teentje)
  • 1 deciliter madeira
  • 0,25 stuks marjolein (bos)
  • 250 gram paneermeel
  • 0,5 stuks peterselie (bos)
  • 5 stuks portobello`s
  • 8 deciliter runderbouillon
  • 200 gram sjalot
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Breng de bouillon (dubbel getrokken) aan de kook. Maak de portobello`s schoon door de steel en de zwarte rubben weg te snijden en
roer deze afsnijdsels door de bouillon. Snijd de champignons in blokjes.
- Maak de sjalotjes en knoflook schoon en snijd ze ragfijn.
- Was de kruiden en hak ze (alleen de blaadjes) ragfijn.


Bereiding:
- **Voor de ragout:**
- Smelt 100 gram boter in een ruime pan en voeg de fijngesneden sjalotten en knoflook toe, laat deze al roerend garen, zonder te
kleuren. Voeg daarna de bloem toe en laat de roux ongeveer 10 minuten garen.
- Zeef de bouillon en voeg deze beetje bij beetje al roerende toe aan de roux. Als alle bouillon is toegevoegd, de champignons door de
massa roeren en het geheel goed laten doorkoken. Week de gelatine blaadjes in ijskoud water. Voeg dan het gemberpoeder, zout, peper
en de gehakte kruiden toe en roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor.
Roer als laatste de Madera door de massa, laat dit even meegaren en stort dan het geheel in een bak. Strijk glad en laat de massa
het 24 uur door en door koud worden in de koelcel en vorm er daarna kroketten van. Haal de kroketten daarna door het losgeslagen
eiwit en wentel ze door het paneermeel.
- Verhit de olie van de frituurpan tot 180 graden en bak de kroketten goudbruin af.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats