|
|
|
Spaanse pan con tomate |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1/2 ongesneden vloerwit
- 1 blikje ansjovisfilets
- 3 tomaten
- zout, versgemalen peper
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 3 eetlepels (Spaanse) olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- 6 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm een grillpan voor tot gloeiend heet. Snijd van het brood 2 grove sneden en rooster ze mooi bruin in de grillpan. Laat intussen de ansjovisfilets uitlekken op een flinke laag keukenpapier.
- Halveer 1 tomaat en verwijder de zaadjes. Ontvel de andere tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep ze in een kom om met wat zout en peper, 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
- Wrijf de sneetjes geroosterd brood eerst in met een halve teen knoflook en daarna met de gehalveerde tomaat. Sprenkel er wat olijfolie over.
- Leg de sneetjes op een bord en schep de tomatensalade erop. Leg op elk sneetje 2 reepjes ansjovis en strooi de olijven en de rest van de peterselie erover.
Bereidingstijd: 15 minuten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|