laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 kriekenwijn
  ingrediënten:
   

    500 gr krieken
    250 gr witte kandijsuiker
    1 stokje kaneel
    5 kruidnagels
    0,75 l jonge jenever 22°
  bereiding:
    Spoel en dep de krieken droog, verwijder de steeltjes en de pitten en doe de vruchten met de kandijsuiker, het stokje kaneel en de kruidnagels in een bokaal. Giet hierbij de jonge jenever. Goed afsluiten en twee tot drie weken onaangeroerd laten staan op kamertemperatuur, tot de suiker gesmolten is. Giet door een zeef in de flessen.





Een lekkere coctail


Nodig:

    15 cl.rode wijn,
    2 cl. kriekenjenever,
    3 cl. rodebessensiroop



Bereiding:
laat de rode wijn, de kriekenjenever en de siroop goed koelen. giet alle ingedrienten in een mengbeker en roer goed om.
Serveertips: giet op een ijsblokje in een ruim wijnglas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats