laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eenvoudig Gistdeeg
  ingrediënten:
   
  • 250 gram bloem
  • 20 gram boter
  • 1 mespunt zout
  • 1.2 dl melk
  • 20 gram suiker
  • 15 gram gist
  bereiding:
    - Zeef de bloem en leg ze in een bergje op de werkbank. Maak er in het midden een kuiltje in. Verwarm de melk tot lauwwarm, en week de gist in een gedeelte hiervan. Voeg dit bij de bloem evenals de boter en suiker en de rest van de melk. Kneed er een deeg van. Geef er het zout bij en kneed dit er nog door. Kneed het deeg goed tot het volkomen glad is. Laat het dan afgedekt een half uur rijzen.
- Kneed het opnieuw en rol het deeg uit zodat het in de vlaaivorm past. Bestrijk een vlaaivorm met boter, leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in. Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt. Laat het nu weer in de vorm een half uur rijzen. Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats