laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsa
  ingrediënten:
   

  • 4 moten zalm
  • olie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • Mousseline kruidensaus
  • 1 el kruidenazijn
  • 1 el water
  • 150 g boter
  • 3 eidooiers
  • peper/ zout
  • 1/8 l slagroom
  • 1 el fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon,dille en kervel)
  bereiding:
    - Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over.
- Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over.
- Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken.
- Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.
- Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water.
- Laat de dooiers onder voortdurend kloppen met een garde binden. Schenk er al roerende de warme boter bij.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
- Roer de tuinkruiden door de saus.
- Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats