laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geroosterde rode poon
  ingrediënten:
   

    800 g rode poonfilets of zeebarbeelfilets
    250 g rode paprika
    250 g groene paprika
    350 g aubergine
    500 g aardappelen
    200 g grote champignons
    100 g sjalot
    4 knoflookteentjes, geplet
    100 g amandelschilfers
    125 g boter
    15 dl room
    2 dl olijfolie
    het sap van 1/2 citroen
    koriander
    rozemarijn
    peper en zout
  bereiding:
    De paprika's schoonmaken en schillen. Per kleur 16 ruitjes uit het vruchtvlees snijden en koken. De resterende paprika's grof versnijden en per kleur gaar koken, laten uitlekken en telkens met 50 g boter in een keukenrobot fijnmalen tot een groene en rode puree. Koel bewaren.
De sjalot fijnsnipperen, even in een klontje boter fruiten zonder te kleuren, de room toevoegen en tot de helft inkoken.
De aardappelen koken in de schil, pellen en met een vork pletten. De puree vermengen met 2 eetlepels olijfolie, de geplette knoflook, de helft van de amandelschilfers en de helft van het citroensap. Kruiden.
De aubergine in 8 dikke plakken snijden, met een keukenpenseel aan beide zijden met olijfolie bestrijken en gaar roosteren op een zacht gloeiende barbecue of op een tafelgrill (reken 3 minuten aan elke zijde). Goed kruiden. Op 4 plakjes aubergine aardappelpuree schikken en afdekken met de resterende ! plakjes.
De champignons besprenkelen met het resterende citroensap en kort roosteren. De resterende amandelschilfers roosteren tot ze beginnen te kleuren.
De sjalotroom in twee?n verdelen en zacht opwarmen. E?n helft mengen met de rode paprikapuree, de andere met de groene. Beide kruiden met peper en zout en door een fijne zeef drukken.
De visfilets spoelen, droogdeppen, inoli?n, en gaar roosteren op een barbecue of een tafelgrill (2 minuten aan elke zijde). Kruiden met peper, zout en koriander.
De geroosterde champignons over de borden verdelen en er twee visfilets op schikken. Twee eetlepels van elke saus eromheen gieten (de twee kleuren mogen ineenvloeien). De rand van iedere saus versieren met ruitjes paprika in de overeenkomstige kleur. De auberginesandwich, versierd met amandelen en een takje rozemarijn, op het bord schikken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats