laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gundel-flensjes
  ingrediënten:
   

    2 eieren
    2 eierdooiers
    1 el. citroenrasp
    120 gr. bloem
    2 dl. melk
    30 gr. boter, gesmolten
    100 gr. poedersuiker
    75 gr. rozijn
    15 gr. boter
    50 gr. cacaopoeder
    50 gr. suiker
    20 gr. chocolade, geraspte
    75 gr. hazelnoot
    0.8 dl. melk, volle
    1 dl. sodawater
    1 dl. slagroom
    0.5 dl. rum
    1 zakje vanillesuiker
    Zout
  bereiding:
    Neem voor de hazelnoten bij voorkeur bruin geroosterde.

In plaats van hazelnoten kunt u paranoten gebruiken.

Maak het beslag voor de flensjes van de bloem, eieren, de melk, sodawater, gesmolten boter, zout en eenvijfde deel van de poedersuiker. Zet dit ongeveer 3 uur weg en bak er vervolgens in hete boter per persoon 3 flensjes van.

Maal voor de vulling de noten en vermeng dit met de rozijnen, overige poedersuiker, slagroom, vanillesuiker, citroenrasp en de rum. Vul de flensjes met de notenvulling en verdeel dit over de borden. Klop voor de chocoladecr?me de volle melk met de eidooiers en de boter met een garde. Meng de geraspte chocolade, cacao en de suiker en voeg dit aan het melkmengsel toe. Laat het geheel onder voortdurend roeren op een niet te hoog vuur binden en breng de creme op smaak met de rum. Giet de warme chocoladecreme over de flensjes en serveer het direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats