laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeetong op verse pasta
  ingrediënten:
   
  • 8 mooie zeetongfilets,
  • 80 g boter,
  • zout,
  • 6-8 cl Noilly Prat (of Martini extra dry),
  • 200 ml champagne,
  • 180 ml slagroom,
  • verse brede pasta
  • vers gemalen peper,
  • 6 el geklopte slagroom,
  • peterselie
  bereiding:
    - De zeetongfilets in 20 g boter kort zachtjes bakken en zouten. Noilly Prat en Champagne erbij doen. De zeetong hierin ongeveer 4 tot 6 minuten stoven.
- De zeetong uit de pan halen en warm zetten. De saus iets laten inkoken.
- Slagroom bij de saus doen en de overige koude boter onderroeren. De volgens aanwijzing gekookte pasta op vier borden verdelen, dan de zeetong op de pasta leggen. De grill voorverwarmen. De saus met zout en peper op smaak brengen, de geklopte slagroom onderroeren en de saus over de vis doen.
- De borden onder de gril ongeveer 2 à 3 minuten gratineren.
- Met peterselie decoreren en meteen serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats