laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koffieijs met Chocolade Zeebanket uit Brussel
  ingrediënten:
   
  • 3 dl sterke koffie
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 8 bolletjes vanilleijs
  • 8 schelpen van chocolade
  bereiding:
    - Zet 3 dl sterke koffie. Doe de koffie in een pannetje en voeg de basterdsuiker toe. Laat de koffie inkoken tot een siroopachtige vloeistof. Laat de koffiesiroop afkoelen.
- Schep de bolletjes ijs in coupes. Giet koffiesiroop over het ijs. Versier de ijscoupes met chocoladeschelpen.
Tip:
- deze koffiesiroop smaakt ook heel goed bij een sappige handpeer. Schil de peer. Laat het steeltje eraan zitten. Zet de peer rechtop op een dessertbord en bedruppel de peer met de siroop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats