|
|
|
Spareribs met honing en knoflook |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1,5 kg spareribs
- 175 gram honing
- 6 tenen knoflook, geperst
- stukje verse gember (5cm), fijngeraspt
- 1/4 theelepel tabasco
- 3 eetlepels chilisaus
- 2 theelepels sinaasappelschil, geraspt
|
|
bereiding: |
|
|
- Doe de spareribs in een grote kom.
- Meng alle ingredienten en giet ze over de spareribs. Zorg dat de ribben goed bedekt zijn met de marinade. Laat 1 nacht in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de spareribs uitlekken en bewaar de marinade in een pannetje. Leg de spareribs in 1 laag in een of twee ondiepe ovenschalen. Breng de marinade aan de kook en laat die 3 - 4 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Bestrijk de spareribs met de marinade en leg ze 50 minuten in de oven. Giet er 3 - 4 keer wat marinade over. Bak ze totdat ze mooi bruin zijn.
- Serveer ze met gepofte aardappel met een toefje zure room erop en strooi er verse bieslook over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|