laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde tomaat met asperges
  ingrediënten:
   

    4 vleestomaten
    zout, versgemalen peper,
    5 witte asperges
    2 eieren
    1 dl slagroom
    50 gram geraspte pizzakaas
    snufje nootmuskaat
    5 takjes verse basilicum
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 220°C.

Verwijder de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Bestrooi de tomaten met zout en laat ze uitlekken.

Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges en schil ze. Snij alle asperges in stukken van 5 cm. Kook ze dan in ruim kokend water met zout ca 5 minuten. Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.

Klop de eieren los met de slagroom en de pizzakaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Was de basilicum en voeg de blaadjes toe aan het eimengsel.

Vul de tomaten met het eimengsel en steek de asperges erin, plaats ze in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats