laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Karamelpudding met vanillesaus
  ingrediënten:
   
    [color=blue:1e3530bf68]
  • ** Nodig voor de pudding:[/color:1e3530bf68]
  • 50 gram suiker
  • 2 dl halfvolle melk
  • 10 gram maizena
  • 10 gram custardpoeder[color=blue:1e3530bf68]
  • ** Nodig voor de vanillesaus:[/color:1e3530bf68]
  • 1 dl halfvolle melk
  • geraspte citroenschil
  • 5 gram custardpoeder
  • 10 gram suiker
  bereiding:
    - Laat 30 gram suiker in de pan op een zacht vuur karamelliseren
- Giet in een keer 1/2 van de melk erbij.
- Maak een mengsel van 1/2 van de melk, 20 gram suiker, maizena en custard en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk.
- Laat de pudding doorkoken
- Verdeel de pudding in 2 (met koud water omgespoelde) puddingvormpjes
- Laat de pudding opstijven, daarna keren en garneren met de saus.

Bereiding vanillesaus:
- Breng 1/2 van de melk aan de kook met de geraspte citroenschil.
- Maak een mengsel van de resterende melk, custardpoeder en suiker.
- Voeg het mengsel al roerende aan de kokende melk
- Laat de saus doorkoken en daarna afkoelen.
- Keer de puddingvormpjes op een schaaltje en giet er vanillesaus overheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats