laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Snelle kervelsoep
  ingrediënten:
   
  • 2 kippenfilets
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • verse kervel
  • een pak voorgesneden soepgroenten
  • 1 gesnipperde ui
  • 100 gr diepvrieserwtjes
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • pastabolletjes of lettertjes voor de soep
  bereiding:
    - Fruit de ui in de olie, in een ruime pot. Voeg de gesneden groenten toe ( prei, wortel, selder...)en een soeplepel bouillon, laat 5 minuten stoven op een middelhoog vuur.
- Snij intussen de kipfilets in dunne reepjes, (dat gaat het makkelijkst als u het vlees een half uurtje eerder in de diepvries hebt gelegd).
- Voeg de erwtjes en de kip bij de groenten, laat even pruttelen en giet er dan de rest van de boillon bij, zogauw de vloeistof kookt, voegt u de pasta toe.
- Hakde kervel en voeg hem bij de kokende soep, zet op laag vuur en laat nog 20 minuten pruttelen, kruiden met peper en zout.
- Serveer met een stuk peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats