|
|
|
Snelle kervelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 kippenfilets
- 1,5 liter kippenbouillon
- verse kervel
- een pak voorgesneden soepgroenten
- 1 gesnipperde ui
- 100 gr diepvrieserwtjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- verse peterselie
- pastabolletjes of lettertjes voor de soep
|
|
bereiding: |
|
|
- Fruit de ui in de olie, in een ruime pot. Voeg de gesneden groenten toe ( prei, wortel, selder...)en een soeplepel bouillon, laat 5 minuten stoven op een middelhoog vuur.
- Snij intussen de kipfilets in dunne reepjes, (dat gaat het makkelijkst als u het vlees een half uurtje eerder in de diepvries hebt gelegd).
- Voeg de erwtjes en de kip bij de groenten, laat even pruttelen en giet er dan de rest van de boillon bij, zogauw de vloeistof kookt, voegt u de pasta toe.
- Hakde kervel en voeg hem bij de kokende soep, zet op laag vuur en laat nog 20 minuten pruttelen, kruiden met peper en zout.
- Serveer met een stuk peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|