laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roomijs met vruchtencasata en gembersabayon
  ingrediënten:
   
  • 6 dl melk
  • 6 dl room
  • 300 gram suiker
  • 10 eidooiers
  • 2 vanillestokjes
  bereiding:
    - Roer de eidooiers en de suiker tot een gladde massa.
- Kook de room en de melk en laat hierin de opengesneden vanillestokjes mee trekken
- Verwijder als het kookt de vanillestokjes en voeg eerst langzaam met een beetje en later het gehele hete melk/room mengsel bij de eidooiers.
- Laat dit geheel onder voortdurend roeren au bain marie op ongeveer 80°C binden.
- Doe dan de massa over in een sorbetiere (ijsmachine) en draai het tot ijs in ong 30 min. (Maar je kunt natuurlijk ook een liter roomijs gewoon in de winkel kopen.)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats